Samenwerken met De Kookhoek

Samenwerken?

Wij werken graag samen met mensen en bedrijven die onze missie delen. Bijvoorbeeld in de vorm van een videoserie, een gezamenlijk recept in onze boeken of het maken van een special die aansluit bij jouw bedrijf. Interesse naar een samenwerking? Neem dan contact op met:

Bionda Stolk | 06-18551114 | bionda@dekookhoek.com

Wat is De Kookhoek?

De Kookhoek is hét platform voor kinderkoken. Met onze kookvideo’s en kinderkookboekenserie ontdek je waar eten vandaan komt én leer je daarmee de lekkerste gerechten maken. Liefde voor koken en kinderen is de passie waar De Kookhoek op drijft.

Vanuit onze kennis over kinderen, en onze kennis over het maken van leuke content, hebben wij De Kookhoek opgericht. We zagen steeds meer kinderen interesse tonen in koken maar zagen ook dat veel kinderen geen idee hebben waar hun eten vandaan komt. Wij vinden dat dit anders kan.

In De Kookhoek laten wij daarom kinderen en ouders zien waar hun eten vandaan komt, en inspireren we ze om zelf te gaan koken. Door een goede relatie met eten te bevorderen, hopen we bij te dragen aan het maken van meer bewuste keuzes. Zowel als het gaat om gezondheid, als om verspilling en duurzaamheid.

Kookvideo’s

Ramadan, wat eet je dan? Gehakt in bladerdeeg

De ramadan is deze week begonnen! Speciaal daarvoor heeft Anouk een recept voor je om makkelijk en snel deze heerlijke broodjes van gehakt en bladerdeeg op tafel te zetten. Ook als je niet mee doet aan de ramadan, is het leuk om dit gerecht eens te proeven!

Paasbrood maken

De paasstol is al honderden jaren oud en wordt het meeste in Nederland en Duitsland gegeten. De belangrijkste ingrediënten zijn deeg, rozijnen en amandelspijs. Ben je benieuwd hoe je dit feestelijke brood zelf kunt maken? Anouk laat het zien!

Megakoeken bakken

Koekjes tijd! Anouk maakt haar lievelingskoekjes vandaag in De Kookhoek. De Megakoeken hebben niet voor niets deze naam. Ze zijn mega groot en ook mega lekker! Kies dus zelf wat je ermee doet: breek jij hem in stukjes of eet je hem in één keer op?Wat heb je nodig:...

Risottoballetjes | Restjesvlog

Heb je het gezien? Marije heeft deze week heerlijke vega risotto uit de oven gemaakt. Risotto is romig en vult best snel, daarom kreeg ze niet alles op. Maar dat is geen probleem. Met de restjes risotto maken we Arancini!

Pannenkoeken bakken | Zelf doen

Het is vandaag Nationale Pannenkoekdag! Wat vind jij het lekkerst op je pannenkoek?

Risotto uit de oven

Marije maakt een vega risotto uit de oven. Dat is veel makkelijker om te maken maar net zo lekker.

Sushi snack: stokjes met nori en komkommer

Marije maakt vandaag heerlijke sushistokjes met komkommer! Een gezonde snack die heel makkelijk te maken is en ook nog eens leuk op tafel staat bij een feestje. Marije laat in deze Tiktok stap voor stap zien hoe jij deze leuke snack kunt maken. Ben je benieuwd? Lees en kijk dan snel verder!

TikTok Trend: What I eat in a day

Nieuwe TikTok Trend! Wat eet Anouk allemaal op een dag? Van ontbijt tot toetje, in deze #whatieatinaday vind je allemaal lekkere recepten. Bijvoorbeeld een heerlijke tabouleh. Wist je dat dit gerecht uit de Libanese en Syrische keuken komt? Laat ons weten op Instagram of TikTok wat jij allemaal eet op een dag. Eet smakelijk!

Restjesvlog: Noedelsoep

Zo! Marije had best veel groenten over. Maar weggooien is niet nodig, ze maakt er een heerlijke noedelsoep van. Zelfs de bladeren van de bloemkool gebruikt ze! En dat is super lekker. De noedelsoep van Marije heeft een Thais tintje, dat smaakt een beetje pittig. Maak jij deze noedelsoep ook? En welke overgebleven groenten stop jij erin? 

Kaiserschmarnn

Misschien heb je het weleens gegeten op wintersport in Oostenrijk. In dat land staat dit recept bijna overal op het menu! En dat begrijpen wij wel: het is heel erg lekker en leuk om te maken. Daarom staat dit recept in ons tweede kookboek 'Koken met Kinderen - van...

Kookboeken: Koken met Kinderen

In mei lanceert De Kookhoek de eerste twee kookboeken met Clavis Uitgeverij: ‘Koken met Kinderen: Lekker veggie’ en ‘Koken met Kinderen: Van over de hele wereld’. Bij de recepten uit het boek horen kookfilmpjes. Hierin zie je Anouk en Marije de recepten uit de boeken maken, en leer je meer over de ingrediënten die er gebruikt worden. Leuk en lekker!